Ereksiyon bilinen adıyla sertleşme cinsel ilişkide önemli bir role sahiptir. Ereksiyon hali ne kadar uzun olursa birliktelik o kadar tatmin edici olur. Bunun yanı sıra ereksiyon olamayan bir erkek partnerini de memnun edemez. Bu yüzden ereksiyon problemi yaşayan kişiler mutsuz bir cinsel yaşama sahiptir. Ereksiyon problemi yaşıyorum diyorsan devamını oku!

Tıbbi çalışmalar ve geleneksel tıp bu konuda başarılı sonuçlar üretiyor. Kaliteli, haz dolu ve unutulmaz bir cinsel deneyim için ereksiyon problemini ortadan kaldırmak artık çok kolay. Ereksiyon problemi yaşıyorum ne yapabilirim diyorsan devamını oku. Cinsel ilaçlar ve ereksiyon ürünleri detaylı bilgiler için sitemizi hemen incele.

Ereksiyon Problemi Neden Yaşanır?

Ereksiyon probleminin temelinde birçok neden olabilir. Bu nedenler genellikle psikolojik temele dayanıyor. Fakat bazı sağlık sorunları da ereksiyon problemine neden olabiliyor. Ereksiyon sıkıntısını ortadan kaldırabilmek için ilk olarak neden kaynaklandığını bilmek gerekiyor. Gerek psikolojik gerekse sağlıkla ilgili problemlerin tanısı koyulduktan sonra uygun tedavi yöntemi ile ereksiyon sorununu tamamen ortadan kaldırılıyor.

Cinsel sağlık ürünleri

Ereksiyon Probleminin Sebepleri

Ereksiyon problemi 40 yaş altı erkeklerde nadir olarak gözlenen bir durumdur. 70 yaş üstü erkeklerde daha sık karşılaşılır. Fakat istisnalar olduğunun altını çizmekte yarar var. Özellikle genç yaşlarda bu sorunu yaşayan erkekler ömür boyu sıkıntı çekebiliyor. Erken dönemde ereksiyon probleminin sebepleri tespit edilmeli ve gereken tedavi uygulanmalıdır.

Ereksiyon probleminin sebepleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Depresyon
  • Olumsuz cinsel deneyim
  • Diyabet
  • Davranış bozuklukları
  • Korku
  • Kaygı
  • Obezite
  • Damar sertliği
  • Kolesterol
  • Alkol tüketimi

Ereksiyon problemine neden olan maddeleri daha da artırmak mümkündür. Fakat bu nedenlerin temelinde psikolojik durumun etkin olduğunu belirtmek gerekiyor. Kafası rahat olmayan, çeşitli kaygıları veya travması bulunan erkekler genellikle ereksiyon problemi yaşıyor.

Ereksiyon Problemi Yaşadığınız Nasıl Teşhis Edilir?

Ereksiyon problemi fark edilmeyecek bir sorun değildir. Uzman bir hekim partnerinizden ayrıntılı bir hikâye alarak da teşhis koyabilir. Bunun yanı sıra kan ve idrar tahlili ile çeşitli değerler kontrol ediliyor. Erkeklik hormonu, kolesterol, şeker gibi parametrelerin yanı sıra ultrasonografik muayene de teşhis koymada yardımcı oluyor. Ereksiyon problemi yaşayıp yaşamadığınızı kendiniz de teşhis edebilirsiniz.

Sağlıklı bir erkek her cinsel birliktelikte kolayca ereksiyon olabilir. Bazı durumlarda ereksiyonu sürdürememe gibi sorunlar olsa da bu durum geçicidir. Eğer son 6 aydır yaşanan birlikteliklerde sertleşme olmuyorsa veya sürdürülmüyorsa ereksiyon ciddi bir problemi yaşıyorsunuz demektir. Viagra 30 lu tablet gibi sertleştirici haplar ilk tavsiye edilen tedavi yöntemleridir.

Ereksiyon Problemi Kader Değil

Ereksiyon problemi yaşıyorsanız kendinizi çaresiz hissedebilirsiniz. Fakat unutmamalısınız ki bu durum kader değildir. Tıp bu konuda son derece başarılı operasyonlara imza atıyor. Ayrıca takviye ürünler ve cinsel terapi de ereksiyon problemini ortadan kaldırıyor. Bunların hiç birine gerek kalmadan çözüm bulmak istiyorsanız ilk olarak dikkat etmeniz gereken bazı şartlar var. Öncelikle beden ve ruh sağlığını korumanın gerekiyor.

Sağlıklı yaşam, dengeli beslenme, spor ve diyet beden sağlığı için olmazsa olmazlardır. Kronik rahatsızlığı olan ve kötü yaşam tarzı olanlar ne yazık ki ereksiyon problemi ile daha sık karşılaşıyor. Anksiyete, depresyon gibi akıl sağlığı sorunları için de mutlaka yardım alınmalıdır. Ruhu ve bedeni sağlıklı olan insan ereksiyon problemi gibi sorunlarla karşılaşmıyor.

Ereksiyon Problemi Yaşayanlar Nasıl Tedavi Ediliyor?

Ereksiyon probleminin tedavisi altta yatan nedene göre değişiklik gösteriyor. Eğer şeker, kolesterol veya kalp damar hastalığınız varsa ilk olarak bunları tedavi etmeniz gerekiyor. Tedaviye paralel olarak ereksiyon için ilaç uygulamasına başlayabilirsiniz. Uzman hekimler ereksiyon problemi için genellikle ilaç reçete ediyor. Etken maddesi sildenafil, tadalafil ve vardenafil gibi maddeler olan bu ilaçlar penisteki kan akışını artırıyor. Böylece ereksiyon başlatılıyor ve süreklilik sağlanıyor.

Ereksiyon Probleminde Kullanılan Yardımcı Cihazlar

Normal bir cinsel yaşam için ereksiyon problemini ortadan kaldırmak gerekiyor. Piyasada bunun için üretilmiş çok sayıda ilaç, krem, sprey ve jel bulunuyor. Geleneksel tedavi yöntemlerinin yanı sıra modern tıbbın tedavi yöntemleri de son derece başarılı sonuçlar sunuyor. Gelişen teknoloji ereksiyon problemi için çeşitli cihazlar üretmeyi de başarıyor. Bu cihazlar ereksiyona yardımcı olan vakumlu pompalardır.

Ereksiyon Problemine İmplantlı Çözüm

Ereksiyon problemi genellikle ilaçlı tedavilerle ortadan kalkıyor. Bazı durumlarda oral yoldan alınan ilaçlar yerine penis enjeksiyonları gerekli oluyor. Fakat erkeklerde yaşanan ereksiyon problemine bazen tüm bunlar çözüm olmayabiliyor. İşte bu noktada devreye penil implant uygulaması giriyor. Penise cerrahi bir işlemle implant uygulanıyor. İlaç, iğne ve tampon gibi tedavilere yanıt vermeyen sorunlarda bu yöntem kullanılıyor.