Hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel isteksizliğin gözlemlenmesi söz konusu olabilmektedir. Farklı etkenlere bağlı şekilde cinsel isteksizlik görülebilir. Erkeklerde cinsel isteksizlik konusunu sizler için irdeledik hemen incele devamını oku.

Fiziksel rahatsızlıklardan dolayı ya da psikolojik etmenlerden dolayı hem çevreye hem de kişiye bağlı şekilde erkeklerde cinsel isteksizlik gözlemlenmesi söz konusudur. Kamagra jel gibi afrodizyak ürünler hem kadınlar hem de erkekler için istek artırıcı olarak oldukça yarar sağlayan ürünlerdir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Nedir? 

Pek çok farklı nedene bağlı şekilde gözlemlenebilen cinsel isteksizlik; yeterli şekilde cinsel uyaran olması halinde dahi cinsel isteği ya da arzunun uyanmaması halidir.

Özellikle de korku, öz güven eksikliği gibi durumlarla bağlantılı olduğu söylense dahi aslında fiziksel etkenlere bağlı şekilde de cinsel isteksizliğin söz konusu olması mümkündür. Cinsel uyaranların olması halinde dahi kişi, cinsel bir istek ya da cinsel bir arzu sahibi olmaz. Bu duruma cinsel isteksizlik denir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Neden Olur?

Farklı etkenlerden dolayı cinsel isteksizliğin gözlemlenmesi söz konusudur. Erkeklerde özellikle de öz güven eksikliği ya da yaşanmış kötü deneyimler nedeniyle cinsel isteksizlik görülmektedir. Genel anlamda şu etkenler, cinsel isteksizliğin erkeklerde görülmesine neden olmaktadır:

  • Cinsellikten utanma
  • Korku ve kaygı hissetme
  • Uyarılamama durumu
  • Erken ya da geç boşalma problemleri yaşama
  • Sertleşme güçlüğüne sahip olma
  • Öz güven eksikliği yaşama
  • Yoğun stres altında olma
  • Uzun süreli yorgunluk ve bitkinlik
  • Cinsel uyumsuzluk (partnerin cinsel olarak arzulanmaması hali)
  • Cinsel birleşmenin gerçekleşememesi

Bu tip birbirinden etkenlerden dolayı cinsel isteksizliğin erkeklerde gözlemlenmesi son derece doğaldır. Özellikle de psikolojik alt tabanlı olan bu durumların her biri, cinsel anlamda isteğin azalmasına neden olur ve kişi, partneriyle cinsel bir birliktelik yaşama konusunda isteksiz hale gelir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Tedavisi Nasıl Olur?

Cinsel isteksizliğin tedavi edilebilmesi için öncelikle nedenlerinin belirlenmesi gerekir. Bunun için kişinin alanında uzman bir ürolog tarafından muayene edilmesi ve sonrasında bir psikolog ile görüşme sağlaması gerekir.

Ürolojik kontrol sonrasında herhangi bir fiziksel etken gözlemlenmezse bu durumda rahatsızlığın psikolojik olduğunu söylemek mümkün olabilecektir. Ürolojik bir problem keşfedilirse operasyonlar, ilaçlar ya da takviyeler sayesinde tedavi sağlanabilir. Psikolojik bir inceleme sonucu psikolojik sebep tespit edilirse de kişinin psikolojik destek alarak seanslar yardımıyla problemi aşması sağlanabilmektedir.

Erkekler de cinsel isteksizlik çözümü

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik İçin Hangi Doktora Gidilir?

Üroloji doktoru olarak bilinen ürolog, erkeklerin cinsel isteksizlik yaşadığı durumlarda gitmesi gereken ilk seçenek olmalıdır.

Fiziksel olarak herhangi bir sorun olup olmadığını, fizyolojik etkenlerin bu durum üzerinde etkili olup olmadığını inceleyecek kişi ürologdur. Ürolog bir sorun görmezse psikolojik destek almak ve psikolojik problemleri aşmak adına psikoloğa başvurmak gerekecektir. Yaşanan çeşitli problemler, cinsel isteksizliğe yol açabilmektedir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik İçin Ne Yapmalı?

Cinsel isteksizliğin yaşandığı durumlarda kişilerin doktora danışmadan ilaç kullanmaması, çevreden aldığı tavsiyelere göre hareket etmemesi ve kendisini bir cinsel birliktelik yaşamak için zorlamaması gerekir. Ürolog ve psikolog kontrolü sonrasında tedaviler sağlanabilir. Bu nedenle de öncelikli şekilde ürolog kontrolüne gitmek ve psikolojik destek almak gerekir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Psikolojik Midir?

Pek çok psikolojik etkene bağlı olabilen cinsel isteksizlik, farklı psikolojik etkenlerden dolayı gözlemlenebilir. Bu psikolojik etkenler şunlardır:

  • Stres
  • Toplum baskısı ya da aile baskısı
  • Cinsel organa bağlı utanç
  • Genel kaygılar
  • Yetersizlik hissi
  • Önceki cinsel deneyimlerin olumsuz içeriklere sahip olması
  • Erken boşalma ya da sertleşme problemlerine bağlı kaygılar
  • Maddi sıkıntılar

Görüldüğü üzere pek çok farklı psikolojik etkene bağlı şekilde cinsel isteksizliği söz konusu olması mümkündür. Bu tip psikolojik problemler, cinsel isteksizlik yaşanmasında etkili olabilir. Yaşanan cinsel isteksizlik hali psikolojik etkenlere bağlı ise bunun giderilmesi için psikolojik destek almak son derece önemlidir.

Erkeklerde Cinsel İsteksizlik Ne Kadar Sürer?

Herhangi bir destek alınmadığı durumda erkeklerde cinsel isteksizliğin yıllarca dahi sürmesi mümkün olabilmektedir. Ürolojik bir kontrol ya da psikolog kontrolü olmadan bu durumun aşılması oldukça zor olabilir.

Bu nedenle de erkeklerde görülen cinsel isteksizliğin giderilmesi adına hem doktor hem de psikolog desteği alınması şarttır. Herhangi bir tedavi gerçekleştirilmediğinde cinsel isteksizlik aylarca veya yıllarca dahi devam edebilir ve bu durum ilişkileri, kişinin ilişki hayatını ve cinsel yaşamını da büyük ölçüde etkiler.

Bundan dolayı cinsel isteksizliğin yaşayan erkeklerin mutlaka doktor kontrolü ile psikolojik desteği bir arada yürütmesi gerekmektedir.

Cinsel İstek Artırıcı Eczane Ürünü Satış Sitesi: https://www.ekoleczanee.com/kamagra-jel