Cinsel ilişki sırasında erkeğin penisinin yeterince sertleşmemesi ya da ilişki boyunca erekte olarak kalmaması sonucu oluşan rahatsızlığa sertleşme bozukluğu nedir. Halk arasında iktidarsızlık olarak tanımlansa da tam olarak öyle değildir. Dönem dönem her erkeğin bu rahatsızlığı yaşadığı bilinmektedir. Sertleşme bozukluğu tedavisi Cinsel sağlık ürünleri ile son yıllarda bu tip sorunlar çözüm bulur hale gelmiştir.

Dünya genelinde ereksiyon sorunu yaşayan erkeklerin oranı %54 Türkiye’de ise bu oran %32 olduğu tahmin edilmektedir. Tabi bu oranlar tamamen gerçeği yansıtmamaktadır. Toplumsal baskı, utangaçlık gibi nedenlerle kişiler sertleşme sorununu dile getirmekte ve doktora gitmek tercih etmemektedir. Cinsel güç artırıcı ürünler uzman hekim tavsiyesi ile kullanılırsa çok yüksek verimler elde edilir.

Bu rahatsızlığın kesin olarak teşhisi konulduktan sonra tedavisi vardır. Önce bu rahatsızlığın kimlerde ve neden görüldüğün bakalım. Daha sonra tedavi yöntemleri hakkında konuşalım.

Serleşme Bozukluğu Kimlerde Görülür? 

Riskli Gruplar: Her erkekte görülebilen sertleşme bozukluğunda bazı riskli gruplar vardır.

  • Daha önce kalp krizi geçiren ya da kalp ameliyatı olan kişiler, obezite ve tip 2 diyabet hastaları.
  • Kalp tıkanıklığı yaşayan kişiler, şeker hastaları ve prostat kanseri ve olan kişiler,
  • Mesane kanseri ameliyatı olanlar, ağır kanser hastaları ve uzun süre ışın tedavisi gören kişiler.

Bu hastalıklara ya da durumlara sahip kişiler diğer erkeklere göre sertleşme bozukluğu yaşama ihtimali daha fazladır.

Psikolojik Sorun ya da Hastalıklar:

Şizofreni, bipolar ve majör depresyon gibi ağır psikolojik hastalıkları olan kişiler

  • Psikolojik ilaçları alanlar, anksiyete yaşayanlar bireyler
  • Cinsel birleşme sırasında aşırı heyecan ve korku yaşayan kişiler.

Bu psikolojik hastalıkları ya da durumları yaşayanların ereksiyon sorunu yaşama olasılığı diğer erklere göre oran olarak fazladır.

Sertleşme Sorunu Tedavisi

Bir cinsel birleşme sırasında görülen her erekte olma sorunu sertleşme bozukluğu olarak adlandırılamaz. Bir duruma hastalık ya da bozukluk demek için uzman kişi tarafından tanı koyulması gerekir. Daha önce de dediğimiz gibi belli dönemlerde her erkekte sertleşme sorunu görülebilen bir durumdur. Sertleşme bozukluğu için aktif cinsel ilişki yaşayan bir erkeğin en az 3 ay boyunca bu sorunu yaşayan kişiler bir uzmana görünmelidirler.

Sertleşme bozukluğunun tedavisine bakacak olursak şunları söyleyebiliriz. Gelişen tıp ve teknoloji sayesinde birçok hastalığa artık çözüme kavuşmaktadır. Özellikle önceleri tedavisi olmayan ya da yeterli bir sonuç alınmayan rahatsızlıklar günümüzde kolay bir şekilde tedavi edilmektedir.

Elbette bunların başında sertleşme bozukluğu gelmektedir. Bu rahatsızlığın şu anda bilinen iki tedavi yöntemi vardır. Kişinin yaşı, kronik rahatsızlığı vb. durumlar için tedavi yöntemlerinin ne olacağını kişinin doktoru belirlemelidir. Kamagra jel gibi doğal içerikli bitkisel ürünler ile tedavi oldukça olumlu sonuçlar vermektedir.

Herhangi bir ameliyat olmadan sertleşme bozukluğunun tedavisi olmak artık mümkün. Teşhis koyulan kişi uzman tarafından şu yöntemler uygulanarak tedavi edilebilir.

Cerrahi Müdahale Olmadan Yapılan Tedavi

Danışmalık- Terapi: Bu yöntemde bu rahatsızlığı yaşayan erkeğin iç dünyasın girilir. Genelde cinsel birleşmede korku, heyecan ve yeterlilik sorunu yaşayan bireyler için bu tedavi yöntemi uygundur. Cerrahi müdahale içermeyen bu yöntem de çoğunlukla kişiler ilaç da verilmez.

Ereksiyon İlaçları: Piyasa da oldukça çok bulunan bu tür hapları bilinçsiz bir şeklide kullanmamak gerekir. Doktorun kişiye özel yazdığı ilaçları uzmanın belirlediği ölçüde almak gerekir.

Diğer cerrahi müdahalesiz tedavi yöntemlerinden ise penis enjeksiyonları ile vakum cihazlarını sayabiliriz. Bu yöntemlerin hepsi ameliyatla tedavi yöntemi kullanılmadan önce yapılmalıdır. Kesin olmamakla beraber yüzdelik olarak bu tedavilerin işe yaradığı söylenebilir.

Cerrahi Müdahale Tedavi Yöntemi

Sertleşme bozukluğunun tedavisi için ameliyatsız tedavi yöntemlerinin yeterince verim alınmadığı ya da sorun tam olarak çözülmediği zaman cerrahi müdahale yapılabilir. Ameliyat genelde son çare olarak düşünülmedir.

Çünkü yapılan bu müdahalenin geri dönüşü yoktur. Halk arasında mutluluk çubuğu olarak bilinen penis protezi sertleşme bozukluğunu kesin tedavi yöntemidir. Genelde 1 saate yakın süren bir ameliyat ile penisin içinde bulunan süngerimsi yapının şişirilebilir veya sert bir silindir ile değiştirilmesidir. Müdahale sırasında penis üzerine, testis altında ve alt karından yapılan üç kesikle ameliyat gerçekleştirilir.

Penis protezinin çeşitleri mevcuttur. Bu kişinin isteği ve uzman doktorunun görüşüne göre uygulanır. Dışardan gözle görülmeyen penis protezinin avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır.

Bunun için mutluluk çubuğu taktıracak kişiler doktorlar ile her şeyi konuşmaları gereklidir. Penis protezi ameliyatı yapılan kişiler istekleri zaman istedikleri sürede cinsel ilişkiye girdiğini bilinmektedir. Bu tedavilerin yanında diğer cerrahi müdahaleler penil vaskülarizasyon denilen bir yöntemde bulunmaktadır.