Erken boşalma sorunu tedavisi mümkün olan fakat halk arasında kötü bir durum olarak kabul edildiği için tedaviye yönelik adımların geç atıldığı bir sorun olarak karşımıza çıkar. Erken boşalma sorununa sahip kişiler bu durumun önüne geçme imkânının olduğunu bilmeleri gerekir. Erken boşalma nedenleri ve çözümü hakkında bilgi için devamını oku. En etkili geciktirici eczane ürünleri için sitemizi hemen incele.

Fakat cinsel ilişki iki kişinin arasında gerçekleşen hem duygusal hem fiziksel bir birliktelik olduğu için özellikle erken boşalma sorunu evlilikleri etkileyebilecek bir sorun olduğu için bu soruna yönelik adımlar atılırken partnerinizden destek almanız sizin daha hızlı sonuç almanıza olanak sağlayacaktır.

Erken Boşalma Nedir

Erken boşalma sorunu günlük hayatta %5’lik bir dilimde görülen ve genelde geçici olan bir sorundur. Hayat boyu devam eden erken boşalma sorununa sahip insan saygısı oldukça azdır. Erken boşalmanın temel sebepleri psikolojik etkenlerdir.

Bu etkenler çözüldüğü zaman erken boşalma sorunu da ortadan kalkmış olur. Erken boşalmanın tanımı yapılması gerekirse ön sevişme haricinde cinsel ilişki esnasında boşalma süresinin ortalama 1 dakika olmasına veya boşalma süresinin ortalamadan daha az olmasına verilen isimdir.

Erken Boşalma Neden Olur?

Erken boşalma sorununu tetikleyen faktörler mevcuttur. Bunlar fiziksel sorunlar olabileceği gibi psikolojik sorunlar da olabilir. Her iki sorunda da erken boşalma tetiklenebilir. Hayat boyu devam eden erken boşalma sorunu ise kişilerin ilk cinsel ilişkiden son cinsel ilişkiye kadar aynı şekilde erken boşalmasına verilen isimdir. Çok az bir kişide görülen bu durum üzerine düşündüğü takdirde ortadan kalkacaktır. Erken boşalma sorununun nedenlerini şöyle sıralayabiliriz.

Erken Boşalma Sorunu Kimlerde Görünür?

Erken boşalma sorunu hakkında bilinen en yanlış bilgi erken boşalma sorununun genç ve deneyimsiz erkeklerde ortaya çıktığı yönündedir. Bu durum oldukça yanlış bir bilgidir. Erken boşalma sorunu her yaşta görülebilen bir sorundur.

Bu sebeple erken boşalma sorununa sahip bireylerinin bir uzmanla bu konuyu paylaşmaları daha sağlıklı olacaktır. Halk arasında dolaşan ve oldukça yanlış olan tedavi yöntemleri ile basit bir sorun sizlerde kalıcı etkilere sebep olabilmektedir. Kulaktan dolma bilgiler kişileri tedavi etmek yerine bu sorunun geçmediği, geçmeyeceği hayat boyu devam edeceği psikolojisine sokar.

Bu durumda kişi sağlıklı tedavi yöntemlerine başvurmak yerine bu durumu kabullenir ve bu soruna yönelik adım atmaktan vazgeçmiş olur.

Geciktirici hap

Psikolojik Sebeplere Bağlı Olarak Erken Boşalma Sorunu

Erken boşalma sorununda en çok karşımıza çıkan sorun psikolojik sebeplerdir. Özellikle stres erken boşalmayı tetikleyen en önemli faktör olarak karşımıza çıkar. Erken boşalma korkusu ile kişi strese girer ve bu cinsel ilişki esnasında duygu değişimine sebep olur. Sonucunda kişi istemsiz olarak erken boşalma eğilimine girer. Geciktirici sprey gibi sağlık ürünleri sorunun tedavisinde oldukça etki sağlayan destek ürünleridir.

Depresyon, stres kaygı bozukluğu gibi durumlarda erken boşalmanın sebepleri arasında gösterilebilir. Erken boşalma sorunundan mustarip kişilerin bu durumu karşı tarafa anlatmaları onları bu stresten kurtaracaktır. Bu durum zor gibi görünüyor olsa da erken boşalma sorununun geçici bir sorun olduğunu ve tedavisinin birçok metotla mümkün olduğunu bilmek gerekmektedir. Cialis 5 mg 28 tablet ürünü erken boşalmayı geciktirmek için oldukça etkilidir.

Fiziksel Nedenlere Bağlı Olarak Erken Boşalma Sorunu

Erken boşalma sorununun bir diğer sebebi de fiziksel nedenlere bağlıdır. Bu fiziksel nedenler yorgunluk, halsizlik ve hastalıklar olabilir. Bu durumda kişi cinsel ilişkiye odaklanamaz. Cinsel ilişki kişilerin hem fiziksel hem de psikolojik anlamda kendilerini hazır hissettikleri zaman yapacakları bir birlikteliktir. Bir tarafın hazır olmaması o ilişkinin seyrini değiştirebilir. Yorgunluk ve hastalık erken boşalmanın yanında kişilerde sertleşme sorununu da ortaya çıkarır.

Travmatik Olaylar Sonucundan Gerçekleşen Erken Boşalma Sorunu

Erken boşalmanın bir diğer sebebi de daha önce yaşanmış olan Travmatik cinsel ilişki deyimi olabilir. Bu durumda kişi daha önce erken boşalma sorunu veya cinsel ilişki esnasında başka bir sorun ile karşılaşmış ise bu ilişkisinde de aynı sıkıntıyı yaşayacağını düşünmesidir. Bu girmiş olduğu psikoloji onun strese girmesine erken boşalmasına veya sertleşme sorununu yaşamasına sebep olur.

Diğer bir durum ise kişinin daha önce yaşanmış olduğu taciz, tecavüz gibi durumların uzun süre cinsel hayatına zarar veriyor olması gerçeğidir.

Her iki durumda da kişilerin bir uzman tarafından destek alması gerekmektedir. Önüne geçilmeyen erken boşalma sorunu kişilerin bu durumu kabullenmesine ve başlanılan tedavinin daha geç sonuç vermesine neden olur. Erken boşalma nedenleri ve çözüm yolları hakkında bilgiler verdik.