Cinselliğin herkesin hayatında önemli bir yeri olduğu görülüyor. Aynı şekilde kişilerin cinsel hayatlarında farklı fanteziler kurdukları da ortaya çıkıyor. Cinsel fantezilerin kişilerin cinsel hayatlarında mutluluk ve haz alabilmeleri açısından önemli olduğu görülüyor. Ayrıca cinsel fantezilerin bir tür sapkınlık olarak görülmemesi de gerekiyor. Cinsel ilişkide hayal kurmak alınan hazzı ve motivasyonu oldukça fazla yükseltebilir.

Diğer taraftan kişiler ne kadar çok fantezi kurarlar ise o kadar cinsel yaşamlarının da aktif olduğu ortaya çıkıyor. Cinsel ilişkilerde monotonluktan kurtulmada fantezi kurmanın önemli bir etken olduğu görülüyor. Cinsel yaşamda fantezisi olmayan kişilerin motivasyonlarının da yüksek olmadığı ortaya çıkıyor.

Fantezi Önerileri

Cinsellikte hayal kurmak için özel bir metot gerekmiyor. Fakat uygulanan bazı önerilerin olumlu sonuç verdiği ortaya çıkıyor. Örneğin kişinin stresten uzak kalmasının, duş almasının ve rahatlatıcı aktivitelerde bulunmasının hayal kurma aşamasında önemli olduğunu gösteriyor. Hayal kurarken doğru ve bilinçli hayal kurmak da cinsel sağlık açısından büyük önem taşıyor. Bu durum kişilerin sapkın düşüncelere yönelmemesi açısından da büyük önem taşıyor.

Fanteziler Ne Zaman Başlar?

Kişilerin ergenlik döneminden itibaren cinsel erişkinliğe ulaştıkları ortaya çıkıyor. Bu nedenle cinsel erişkinliğe ulaşılmasının ardından her kişinin cinsel hayatında fanteziler önemli bir etken olarak ortaya çıkıyor.

Bu aşamada hayal kurarken olumsuz dış faktörlere karşı da kişilerin bilinçli hareket etmeleri gerekiyor. Bu olumsuz dış faktörlerin kişilerin hem cinsel hayatlarında hem de hayal kurma aşamalarında son derece zararlı olduğunu ortaya koyuyor.

Fanteziler Partner İle Paylaşılmalı Mı?

Kişilerin fantezilerini partnerleri ile paylaşmalarında herhangi bir sakınca görülmüyor. Ayrıca bu durumun fantezide olumlu bir etki yarattığını da ortaya koyuyor. Fakat kişilerin fantezilerini partnerleri ile paylaşırken partnerlerinin cinsel yaşamını göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Kişilerin partnerlerinin cinsel eğiliminde olmadığı fantezi yöntemlerini paylaşmamaları gerekiyor. Aksi takdirde bazı olumsuz sonuçların ortaya çıktığı görülüyor. Kişilerin fantezilerini partnerleri ile paylaşırken tepki ile karşılaşmamaları açısından bu konuda gereken hassasiyeti göstermeleri gerekiyor.

Fantezi Kurmanın Faydaları

Cinsel yaşamda fantezi kurmanın pek çok faydası bulunuyor. Bu faydalar şunlardır:

  • Kişilerin üzerindeki baskının azalması
  • Cinsel yaşamda doyuma kolay ulaşabilme
  • Cinsel isteklik duyarlılığının artması
  • Cinsel bozukluklarının azalması
  • Cinsel sapkınlığı önlemesi
  • Aldatma ve boşanmanın azalması

Bu faydalar göz önüne alındığında fantezi kurmanın kişilerin yaşamında herhangi bir zararı olmadığını ortaya koyuyor.

Fanteziler Gizlenmeli Mi?

Cinsel fantezilerin kişiler tarafından genel olarak gizlendiği ortaya çıkıyor. Bu durumun farklı nedenleri bulunuyor. Bu nedenler arasında cinsel fantezi kurmanın kişilerin cinsel hayatlarının nasıl olduğunu ortaya çıkarması bulunuyor.

Ayrıca kişilerin sahip olduğu özellikler ve cinsel beklentileri de fantezilerin ortaya çıkmasında aktif rol oynuyor. Kişilerin sahip oldukları fantezilerin bazı kişiler tarafından yanlış anlaşılması da kişilerin fantezilerini gizlemede en önemli nedenler arasında gösteriliyor. Diğer taraftan cinsel fantezilerin kişilerin zihinlerinde doğal ve anlamlı olmaması da fantezilerin gizlenmesinde önemli bir etken olarak görülüyor.

Cinsel Sapkınlık Bir Tür Fantezi Mi?

Cinsel yaşamda fantezi kurmak ile cinsel sapkınlığın bağlantılı olduğu düşünülüyor. Bu yanlış düşünce sayesinde kişilerin cinsel yaşamları da olumsuz etkilenebiliyor. Fantezi kurmanın normal sınırının aşılması cinsel sapkınlığa neden oluyor.

Bu durumun birçok nedeni bulunsa da cinsel sapkınlığın erken tedavi edilmesi büyük önem taşıyor. Cinsel sapkınlığın aynı zamanda düşünce bozukluğuna neden olduğu da görülüyor. Kişinin hayal kurarken gerçek ile hayali karıştırması da cinsel sapkınlığın en önemli nedenleri arasında gösteriliyor.

Cinsel Fantezileri Gerçekleştirmek Gerekir Mi?

Cinsel fantezilerin cinsel hazza ulaşmada önemli bir faktör olduğu biliniyor. Bu nedenle cinsel fantezilerin partner üzerinde gerçekleştirilebilmesi için her iki tarafın da bu durumdan rahatsızlık duymaması gerekiyor. Diğer taraftan kişilerin partnerleri üzerinde cinsel fantezilerini gerçekleştirmeleri gerekli görülmüyor.

Birçok kişi tarafından partnerleri üzerinde cinsel fantezilerini gerçekleştirmek büyük zevk olarak görülse de bazen bu mümkün olmayabiliyor. Bu aşamada cinsel fantezilerin bir gereklilik olarak görülmemesi ve zevk unsuru olarak görülmesi gerekiyor. Diğer taraftan cinsel fantezileri gerçekleştirirken kişilerin partnerleri ile ortak cinsel fantezilerini keşfetmeleri de büyük önem taşıyor. Bu durum kişilerin ve partnerlerinin cinsel fantezi gerçekleştirme aşamalarında önemli bir husus olarak ortaya çıkıyor.